PLATAFORMA EN DEFENSA DE L'ENSENYAMENT PÚBLIC

22.01.2013 22:36

 

Carta de la Plataforma en Defensa de l'Ensenyament Públic

a tota la Comunitat Educativa

 

plataforma_FEB2013.jpgEstimats pares, mares, professors, professores, mestres, alumnes, personal d'administració i serveis:

 

Tots i totes sabem la situació que viu l'educació pública al País Valencià, tots i totes portem anys patint les polítiques de menyspreu i retallades del nostre govern autonòmic com l’augment de les ràtios i de l’horari lectiu del professorat; la pèrdua de llocs docents als centres; l’endarreriment en el pagament de beques de llibres, de menjador i de transport; la manca d’inversió en infraestructures i materials escolars; i l’aplicació d’un Decret de plurilingüisme de la Conselleria que margina  l’ensenyament en valencià. Per si tot açò no fóra prou, ara planeja sobre l'escola pública una nova Llei d'Educació, la LOMQE, que vulnera el dret a l'educació i agredix a l'escola pública, a més d'eixir a la llum sense el consens, o millor dit amb el rebuig, de la comunitat educativa.

 

Per què no ens agrada la LOMQE?:

 

  • Perquè segrega des del principi l'alumnat segons capacitats, la qual cosa portarà a molts a l'exclusió del sistema.
  • Perquè apareixen una altra vegada els exàmens de revàlida per a passar de nivell, que realitzaran empreses externes que acabaran amb la tasca docent i l'avaluació contínua.
  • Perquè es classificarà els centres pels resultats obtinguts, la qual cosa significarà la misèria per a les escoles on es concentre un nombre més gran d'alumnat amb dificultats. És a dir, l'educació perd el seu caràcter compensador de les desigualtats.
  • Perquè es margina el valencià, deixant-lo exclòs de les matèries troncals (les més importants) i relegat a mera assignatura d'especialitat.
  • Perquè fa obligatòria la Religió, o si no es cursa religió, l'alumnat està obligat a cursar Valors Culturals i Socials (en Primària) i Valors Ètics (en secundària)
  • Perquè el Consell Escolar passa a ser un simple òrgan consultiu, impedint els pares participar de forma activa en el centre.
  • Perquè esta llei ens porta a la progressiva privatització del sistema educatiu.

 

Per tot això, des de la Plataforma en Defensa de l'Ensenyament Públic, vos demanem que participeu en les accions que davall el lema “Front a les retallades i la LOMQE “DEFENSEM L’ESCOLA PÚBLICA I EN VALENCIÀ” es van a dur a terme en les pròximes setmanes.

 

Sopar-Assemblea informativa per a tota la comunitat escolar sobre què és i com ens va a afectar la LOMQE:

 

Setmana del 28 al 31 de gener (Ací cada centre haurà de posar dia i hora de la seua assemblea).

 

Manifestació a València dia 9 de febrer a les 17:30 hores.

 

VOS ESPEREM!!!!!

NO A LA LOMQE!!!!  NO A LES RETALLADES EN EDUCACIÓ!!!!!